Kapitel 4 - Ao Nang Thailand

10 dagar på Bali var grymt. Bortsett från första natten då men den är som bortblåst idag så den är inräknad iaf :P

Nu får ni hänga med till Ao Nang och fina Thailand. Jag gillar nog Thailand mer än Bali, tycker folket är bra mycket bättre i Thai, Balineserna är som turkar tycker jag. Hujja. Annars var det ju svinfint såklart och själva Bali i sig ör rätt likt Thailand. Nåja efter dagarna där borta var det dags för att packa väskorna igen och åka till Ao Nang och Railey Beach. Kom fram till ett ganska så molningt ao nang tyvärr och det höll i sig i 3 dagar. Hade endast bokat 3 nätter men planen var att förlänga hotellet eller hitta ett nytt närliggande för själva Railey Beach var tokmysigt. Liten Ö det också, med mysig strand, inte så mycket folk osv. Men när vi skulle förlänga hotellet fick krille för sig att kolla väderleken efter allt regnande... Och jajamen det såg svinlovande ut.. Not. Det får ni läsa om senare :)

Här kommer bilder från Aonang och Railey.


Kissen som ville komma in.









Nu till något helt annat!

RESEBREAK! (kapitel 4 kommer nästa gång)

Ville bara berätta att jag ska bli hundägare åt en liten goding om 3 veckor :D sååå liten och sååå söt. Shit jag dör när jag kollar bilder på henne. En liten Chihuahua/Pomeranien blandning, en vit med svart huvud. (typ)
Gissa vem som längtar? Vi funderade på vad hon ska heta, Bella kom vi mest överens om jag och Hannes, men idag när Madde kom till jobbet för att klippa o färga sig kom hon med det klockrena förslaget Wella. Det ligger numera högst upp på listan och jag tror bannemig att det kommer bli det :D TACK madde du är en klippa, vill du vara gudmor? haha




Kapitel 3 - Vardagsrutin

Det tog några dagar innan man var inne i alla rutiner som vanligt. Vi hade itne så jätte jobbiga dagar. Frukost, sola, lunch, sola, sova middag, sola, bada jacuzzi, strandhäng, middag, sova :)

Här är ett annat hotell som vi bytte till efter det i förra inlägget. Här hade vi 2 pooler och jag tror nästan det var det varmaste vattnet här om jag inte minns fel. Vi höll till i Barn poolen för det var enda stället vi bottnade på, +att man kunde ligga och sola runt den :) Andra poolen tillhörde mer festprissarna, inget för oss..






Kapitel 2 - Lyxdagar

Sådärja nu har vi tagit oss till fastlandet och ska söka hotell på nytt. Vi ber taxichauffören köra oss till något bra hotell nära havet och där lyckades han galant! Tack och lov.

Vi kom till ett nu på riktigt, 4stjärnigt hotell (Släng dig i graven nusa lembongan nu snackar vi betyg överhuvudtaget) 3 pooler, 2 poolbarer, vi fick ett deluxe rum stort som attan, havet utanför frukostlokalen. Hoff jag får rysningar och vill tillbaka när jag skriver dethär :b Här bokade vi en natt till att börja med.

Efter en dag av återhämtning i form av att ligga på stranden, grabbarna surfade och vi åt gott, tyckte vi att vi förtjänade en liten utgång. Vi mötte upp Sanne och Sanna som också hängde där på samma ställe som vi, härligt med lite kirunabor på andra sidan jorden.. :b vi drack drinkar och dansade hela natten lång!

Dagen efter skulle vi egentligen byta hotell. Lite väl dyrt att bo på dethär lyxet tyckte vi men "tyvärr" så var formen inte så bra efter nattens bravader så vi förlängde ytterligare en natt på samma hotell. Dock bytte vi till ett mindre rum men det gick minst lika bra :)



Krille och Hannes, dom 2 vänstra.






Kapitel 1 - Första natten i helvetet

Den 7 november började vår resa. Första stoppet skulle vara på paradisön Nusa Lembongan (På Bali). Vi bokade 5 nätter på ett 4stjärnigt bungalow ställe och täntke verkligen bara slappa och mysa dom första dagarna på semestern. Egen strand utanför "hyddan" som jag kallade det osv. MYS!

Flygresorna gick bra och nu hoppar vi på en speedboat som ska ta oss till ön.
Båtfärden gick rätt okej men det var lite otäckt med alla vågor osv. Efter kanske 20 minuter är vi framme och NU börjar helvetet.

För det första är vi de enda turisterna på hela Ön tänkte vi, det enda vi kunde se var Höga balineser som stirrade på oss och flinade åt våra resväskor?! Tack tänkte vi men vi är på semester, det är väl inte så konstigt? eller..
Frågar iaf hur vi ska ta oss till vårt hotell. Ville ha taxi eftersom vi hade 4 resväskor. men taxi? vad är det liksom? Dom hade bara vespor på ön såklart...........

Tillslut kommer en gammal, riktigt gammal pytteliten variant av pickup iallafall. Hoppade upp på den med väskor i famnen och hade lite svårt att hålla allt på plats när vansinnesfärden började. Det fanns EN gata att följa. Den var bucklig, lerig, krokig och ja, you name it. Stup på vardera sida vart man tittade också. Enda tanken var "Lugn, det kommer bli bättre" Trodde vi...

Vägen var riktigt smal, så fick man möte var ena fordonet tvungen att stanna iprincip. Och dethär var på eftermiddagen så det hade börjat bli mörkt ute och inte sådär jätteskoj att sitta där i bilen. Vi får iaf möte och måste stanna en snabbis, då ser vi en kärring i kanske 70-80 års åldern, utan tänder, med en Lie i handen och hon RÅGLODDE verkligen på oss som att vi var helt bakom flötet som är på deras mark. ungefär så kändes det. Svinkul att se henne där i krogarna vart vi skulle bo här näst.

Kommer iaf fram tillslut. Vi såg havet och ljuset i tunneln efter vansinnesfärden. Nu jäklar kommer paradiset!

Får cheka in i våra bungalows. Det första vi ser är att det är öppet mellan väggar och tak. (Kommer det in djur då tro) var första tanken. Hoppas inte.

Jag och Gisela gick och skulle kolla den mjuka, potatismjöls stranden och lugna ner oss lite. PLASK säger det när jag trampar på vad jag trodde var stranden med mina foppisar. Det var lera.. man sjönk typ. Det var vrak och luktade dött över hela skiten, vattnet som skulle vara blåast på bali var brunsvart och vi undrade om vi skulle skratta eller gråta.

Hämtade karlarna och tänkte äta middag. Ingen mat på flera timmar och vi hade rest svinlänge. så mat kunde göra oss på bättre humör. 3 av 4 beställde Biff, men dom missuppfattade allt och kom in med hamburgare. 90g bröd och i den låg en burgare som ör lika stor som om du sätter ihop din tumme med pekfinger i storlek. 5 pomfritt fick dom till det. Mätta? öh..
Jag tog pasta carbonara, det var spagetti med typ riven permesanost på så den luktade lika illa som döda stranden och en tugga var som att bita på ett ludet spagetti eller nåt. Tack för maten vi blev verkligen mätta..

Hannes och krille gick och fixade vespor och skulle bara ta en snabb titt på ön, dom kom tillbaka med "ska vi skratta eller gråta blicken" och sa att det inte fanns ett piss. Ingenting alltså. Och dit hade dom tagit med tjejerna till paradiset......

Bestämde oss nu för att här kan vi inte bo, vi måste tillbaka till fastlandet. Men nu var klockan rätt mycket så alla båtar hade gått för dagen så vi måste vänta till dagen därpå. Suck och pust en natt i helvetet måste vi genomlida. Aja EN natt bara. Kissa, borsta tänderna och lägga sig direkt var planen.

Borsta tänderna hann jag. Hannes skulle på toa före mig men kom till sovrummet och frågade om jag behöde gå jag med. Ja sa jag annars vaknar jag säkert på natten. Till svar fick jag GÅ INTE! och pang smällde han igen toadörren och kom själv ut till mig. KUL vi hade en ödla på nästan 1 meter i badrummet. Inte konstigt när det är öppet mellan väggar och tak, vad som helst kom ju in. Och där bestämde jag mig att jag för pinka dagen därpå helst när vi var tillbaka i fastlandet.

Virade in oss i myggnätet som fanns ovanför sängen, shit om den ödlan kommer och klättrar här kom jag på mitt i allt och vågade inte sova. Andra kryp och flygfän smattrade vart om vartannat på väggarna och fyfaaan vad vidrigt allt var.

Sen hör jag gisela skrika/ropa/fnittra eller vad hon nu gjorde. Hon satt på golvet och hällde aceton över myror som höll på äta på andra flygfän som hon tidigare hade slagit ihjäl med skor. Varken hon eller Krille sov heller något den natten.

Hannes läste bok hela natten, vi hade lamorna tända för så fort vi släckte kom det massa kryp. (Brukar i normala fall vara tvärtom väl?) Nåja, tillslut blev det morgon och vi tänkte äta frukost och boka första bästa båt att ta oss därifrån.

Till frukost fick man välja en "rätt" från menyn, ville man ha mer än en rätt fick man betala. Hannes tog scrabled eggs, jag ocg gisela nån pannkaka med banan och annanas och krille nåt annat. Hannes portion liknade ungefär ETT ihop rört ägg. (Han är ju inte så liten stackarn) och våra pannkakor var typ miniplättar nästan, lite större. Men ändå. Fan inte ens mätt blev man på detdär stället. Sist vi åt var på planet nästan 2dygn innan.

Frukosten åt vi kl 07, vi hade ju varit vakna hela natten typ så tänkte vi äter direkt och sticker därifrån. Men nej första båten går först vid nio. Försöker boka taxi (eller ja den där lilla saken) och dom säger att den kommer tio minuter innan. Och vi väntar... och väntar..... OCH väntar lite till. Det kommer inget. Där rök första båten tänkte vi.

Men i sista hopp kommer det 4 vespor. Vespor vafan hur täntke dom nu då? Och alla ser bara less ut och tittar på oss lite extra igen. Nåja alla hoppar på en varsinn vespa och väskorna som vägde ca 15 kg vardera skulle vi hålla i.. God Tur som man säger! Den färden tog nog priset som läskigaste där på ön. vingligt var det och så på domdär smala stigarna. FY aldrig mer.

Kom iaf med på båten och åkte till fastlandet fort som stryk. Så NU började semestern på riktigt :)

Sammanfattning för nusa lembongan:
- Massa djur och kryp på rummet
- Inge varmvatten att duscha i
- ingen badstrand
- inga fordon
- inga restauranger eller affärer
- inga turister

Dont go....








Från 33 grader varmt till ett vintrigt Kiruna

Äntligen är vi hemma! Om man får säga så :) Faktiskt skönt att komma hem efter 4 veckor, hem till lite snö, 2a advent, glöggen och julmyset. Känns helt sjukt att det snart är jul, vi åkte ju i början på november?? en månads kortare vinter bara sådär.

Men vi har haft en kanon semester, helt klart! Det har varit lugnt, mycket solande och slappande. Träffat Kirunabor som vi hängt med på kvällar o dagar både på Bali och i Thailand.

Har haft lite svårt att ställa om tiden sen vi kom hem, igår steg jag och hannes upp 06.20 och var dödspigga, idag halv 7 :b Var ledig från jobbet igår men idag börjar allvaret igen. Fast först kl 13 så det är ett par timmar kvar.

Ska försöka sammanfatta semestern så ni får se och veta lite vad vi pysslat med. Ska äta frukost nu men sen ska jag ta tag i första inlägget som kommer bli - Första natten i helvetet!


Sista dagen

Sådärja, idag är det lördag och det är våran sista dag här i Thailand. Nu är kl ca 9.30 så vi är påväg till en jättestor marknad, vi åker härifrån inatt kl 00.00 så vi har hela dagen lång här i värmen.
Ska passa på att svettas lite extra.

Igår var vi i mbk, aaaas stort köpcenter med 8 våningar typ, passade också på att gå på bio där och kolla twilight, jag blev besviken på den. Hände ju ingenting spännande alls :b

Och nu pappa är jag snart hemma hos dig ;D katten gillade inte människor jullan, och Lise: tack tack känner mig dock som en transa i fransarna. Haha!

Justja, jag har tatuerat mig nu. Ont gjorde det men inte som jag väntade mig. Foten är dock svälld som en fotboll så den är Inge fin för tillfället men det går nog till sig snart :) och jobbigt att gå kan jag meddela......

Nästa inlägg blir i Sverige :D Wohoo.
Ses snart mina vänner!
Puss

Bild från hissen på hotellet här i Bangkok:


Bangkok

Godmorgon mitt i natten för eran del.

30 minuters pressande till sedan måste vi checka ut. Idag lämnar vi hua hin och tar taxi in till Bangkok. 2 nätter har vi kvar i thailandet, underbara land. Hujj vad konstigt att 4v gått så fort.

Idag Är det min tur att tatueras också, har en känsla av att det kommer göra sjukt ont denna gång :o hoppas jag har fel.


RSS 2.0